Talkoolainen

Voit tulla mukaan ja osallistua vapaaehtoisena Kääntöpöydän yhteisöviljelmän toimintaan. Kauden mittaan tarjolla on monenlaisia eri tehtäviä puutarhureista mehiläisten hoitajiin, tapahtumadekottajista teknikkoihin ja muihin värkkääjiin. Löydä mielenkiintoisin homma ja päätä itse kuinka usein haluat osallistua. Ennakko-osaamista ei tarvita, neuvomme sinulle sen mitä tarvitsee osata. Vertaisoppiminen on  toimintamme ytimessä.

Kääntöpöydän vapaaehtoisena on mahdollisuus mm.:

  • Oppia paljon uutta, ja jakaa omaa tietoa esim. puutarhanhoidosta, kaupunkiviljelystä, ravinteiden kierrätyksestä ym.
  • Olla mukana lämpimässä Kääntöpöydän yhteisössä ja tutustua muihin hengenheimolaisiin
  • Saada oma herkullinen osa sadosta
  • Saada kokemuksia tapahtumatuotannosta ja kaupunkikulttuurista
  • Talkoolaiset saavat halutessaan talkootyötodistuksen

Puutarhurivuorot Kääntöpöydällä

Viikkovastuu Kääntöpöydällä tarkoittaa yleensä kasvien kastelua, tarvittaessa lannoittamista, rikkaruohojen kitkemistä sekä kasvien yleiskunnon tarkkailua. Riippuen säistä viikossa noin tulee olla noin 2-3 käyntiä Pasilan viljelyksillä ja voit varata niin monta vuoroa kun itse haluat, voitte myös toimia työparina kaverin kanssa.

Osallistu Kääntöpöydän talkoopäiviin

Järjestämme useita talkoopäiviä kauden mittaan, milloin huollamme ja rakennamme kasvihuonetta, istutamme siemeniä ja huolehdimme  viljelyksistä. Säännöllisesti järjestettävien, matalan kynnyksen Urban Dinnerien (kts. myös kalenteri sivun alareunassa) yhteydessä on usein viljelyksiin liittyvää talkootoimintaa. Tervetuloa!

Mehiläisten hoito

Kääntöpöydällä hoidetaan myös meihiläisiä, valmistetaan omaa hunajaa ja suunnitellaan muita hunajasta tehtyjä tuotteita.

Mehiläisryhmällä on myös oma Facebook-ryhmänsä täällä!

Tapahtumatuotantoja…

Kääntöpöydällä järjestetään joka vuosi myös tapahtumia, joiden tekemiseen saa tulla osallistumaan.

Kauden aloittaa tänä vuonna osana Alakaupunki-festivaalia järjestettävät kulttuuririennot 13.-14.5., samana viikonloppuna puuhastellaan myös yhteisöviljelmän toukotöiden parissa (Urban Action dayz).

Tutustu tapahtumiin »


Mukaan?

Jos haluat lisätietoa tai päästä kanaville, voit ottaa meihin yhteyttä!
Voit myös lisätä itsesi jakeluun oheisella lomakkeella.