Talkoolainen

Etsimme jatkuvasti eri-ikäisiä vapaaehtoisia Pasilan kaupunkiviljelykeskukselle ja Kääntöpöydän tapahtumiin! Tarjolla on monenlaisia eri tehtäviä puutarhureista mehiläisten hoitajiin, sisustajista teknikkoihin ja muihin värkkääjiin. Löydä mielenkiintoisin homma ja päätä itse kuinka usein haluat osallistua. Ennakko-osaamista ei tarvita, opetamme sinulle kaiken mitä tarvitsee osata.

Kääntöpöydän vapaaehtoisena on mahdollisuus:

  • Oppia paljon uutta puutarhanhoidosta ja kaupunkiviljelystä
  • Olla mukana lämpimässä Dodo -yhteisössä ja tutustua muihin hengenheimolaisiin
  • Saada monenlaista kokemusta tapahtumatuotannosta ja kaupunkikulttuurista
  • Saada oma herkullinen osa sadosta
  • Talkoolaiset saavat halutessaan talkootyötodistuksen
  • Vuoden lopuksi palkitaan vuoden viljelytalkoolainen!

Puutarhurivuorot Kääntöpöydällä

Etsimme puutarhanhoidosta kiinnostuneita vapaaehtoisia hoitamaan Kääntöpöydän viljelyksiä. Puutarhurivastuut alkavat toukokuun 28. päivä 2018 – ilmoittaudu mukaan!

Viikkovastuu Kääntöpöydällä tarkoittaa yleensä kasvien kastelua, lannoittamista, rikkaruohojen kitkemistä ja kasvien yleiskunnon tarkkailu. Yksi viikkovastuu tarkoittaa noin kahta käyntiä Pasilan viljelyksillä ja voit varata niin monta vuoroa kun itse haluat.

Ilmoittaudu vuoroihin laittamalla nimesi ja sähköpostiosoitteesi Dodon viljelytaulukoon ja jos olet uusi vapaaehtoinen täytä lisäksi lyhyt vapaaehtoislomake – Ohjeet sivun lopussa.


Osallistu Kääntöpöydän talkoopäiviin

Järjestämme useita talkoopäiviä keväällä milloin huollamme ja rakennamme kasvihuonetta, istutamme siemeniä ja huolehdimme viljelyksistä.

Eri talkoopäivät ja niiden tämänhetkiset teemat lukevat Dodon viljelytaulukossa – ilmoittaudu mukaan lisäämällä nimesi/sähköpostiosoitteesi ja tule paikalle!

Jos olet uusi vapaaehtoinen täytä tietosi lisäksi vapaaehtoislomakkeeseen ja kerro että olet kiinnostunut talkoista, lisää itsesi viljelylistalle ja seuraa keskustelua sosiaalisessa mediassa. Ohjeet sivun lopussa.


Mehiläisten hoito

Kääntöpöydällä hoidetaan myös meihiläisiä, valmistetaan omaa hunajaa ja suunnitellaan muita hunajasta tehtyjä tuotteita.

Täytä vapaaehtoislomake sivun lopussa ja kerro että olet kiinnostunut mehiläisistä – ohjaamme viestisi meihiläisryhmälle!

Mehiläisryhmällä on myös oma Facebook-ryhmänsä täällä!


Tapahtumadodojen roolit

Dodo ja Kääntöpöytä järjestävät vuonna 2018 neljän ison kaupunkitapahtuman sarjan, jonne etsitään innokkaita talkoolaisia erilaisiin tehtäviin. Sitoutuminen vaatii noin 4 – 5  tuntia riippuen eri tehtävistä ja omasta halustasi. Kaikille löytyy mielekästä hommaa!

Valitse sopiva rooli itsellesi ja ota yhteys vapaaehtoiskoordinaattoriin anna(at)dodo.org!
Suunnittelemme talkoovuoroja niin, että kaikilla on aikaa myös nauttia päivän ohjelmatarjonnasta.

Lue lisää talkoolaisuudesta ja ilmoittaudu täällä!
Tutustu tapahtumiin


Urban action Spring 12.5.
Helsinki-päivä Kääntöpöydällä 12.6.
Beats & Greens 3.-5.8
HarFest 1.9.


Seuraa keskustelua

Seuraa keskustelua Kääntöpöydän talkoolaisten Facebook-ryhmässä
Liity Kääntöpöydän kaupunkiviljelijöiden tiedotuslistalle lähettämällä toive osoitteeseen: kaupunkiviljelijat [ät] dodo.org. Listalla keskustellaan ja tiedotetaan Dodon kaupunkiviljelyprojekteihin ja yleisemmin kaupunkiviljelyyn liittyvistä asioista (mukaan lukien Kääntöpöydän talkoopäivistä).

Jos haluat lisätietoa viljelytalkoolaisuudesta, ota yhteys Kääntöpöydän koordinaattoreihin koordinaattorit(at)kaantopoyta.fi

Täytä talkoohakemus täällä!

Bitnami