HarFest

OHJELMA // PROGRAM 1.9.


SADONKORJUUVINKIT JA SIEMENTENKERUUTALKOOT 
12:15-14
// HARVEST ADVICE AND SEED PICKING WORKSHOP

Sadonkorjuu ei ole niin yksinkertaista kuin luulisi. Oikein ajoitettu ja suoritettu korjuu kuitenkin ylläpitää puutarhan kasvukuntoa ja parantaa kokonaissatoa. Siementen keruu ja säilöminen puolestaan on ruokaturvan kannalta olennainen taito. Esityksen pitää Dodon ja Kääntöpöydän kaupunkiviljelytyöryhmän vetäjä Janne Löppönen.

//Harvesting is not as simple as you would think. When done correctly, it maintains the garden in good growing condition and increases the total yield. Seed saving, on the other hand, is essential to food security. The presentation will be held by Janne Löppönen, leader of the urban farming working group at Dodo and Turntable.


KOMBUCHA WORKSHOP 14-15
with Sanna Ritvanen

Tervetuloa tekemään kombuchaa Kääntöpöydälle! Kombucha on teepohjainen, runsaasti probiootteja ja muita ruuansulatukselle hyödyllisiä happoja sisältävä, maultaan hieman simaa muistuttava juoma, jonka juurten oletetaan olevan 2000 vuoden takaisessa Kiinassa. Kombucha valmistetaan käymisteitse sokeroidusta teestä volgansienen, SCOBY:n (Symbiotic Colony Of Bacteria and Yeast) avulla. Mukaan tarvitset ison, vähintään kahden litran vetoisen, puhtaan lasipurkin, palan harsokangasta tai puhtaan keittiöpyyhkeen ja kumilenkin purkin päälle laitettavaksi. Muut kombuchan valmistukseen tarvittavat välineet löytyvät paikan päältä. Työpajaan mahtuu 10 henkeä, ilmanen! Työpajan vetää Sanna Ritvanen.

// Welcome to prepare kombucha at Turntable! Kombucha is tea-based, rich in probiotics and other digestive juices that are useful for metabolism, originating from China 2000 years ago. Kombucha is prepared by fermentation of sugarized tea with the help of SCOBY (Symbiotic Colony of Bacteria and Yeast). You will need a large, clean glass jar with minimum of two liters or a piece of lime cloth or a clean kitchen towel and a rubber jacket to put on. Other equipment needed to make kombucha can be found on the spot. The workshop can accommodate up to 10 people. Sanna Ritvanen will lead the workshop.

 

 


FERMENTATION WORKSHOP 15-18
with Andrea Gilly

Note! Workshop will be held in English!

Fermentation is a process that creates the conditions for “good” bacteria to thrive, and at the same time this conditions avoid the bad bacteria to take over. By doing so, this technique allows us to preserve vegetables for longer periods of time, give them an amazing taste and providing us super friendly healthy bacteria that will make our guts happy. Please open this document to see which simple equipments you need for the workshop! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd1bgiRgONB1AlzeShdxedpLPu2-5K28lgzG6Xm6J9ZfcLofw/viewform

The workshop will be held by Andrea Gilly, a Mexican designer who has been experimenting with traditional fermentation as part of an exploration to understand culture, but also as an attempt to learn how to be self sufficient. She is a co-founder in the Cananis Fermento group that meets on a monthly basis to explore and learn on different old and new techniques of food preservation such as fermentation.

// Fermentaatio on prosessi, joka luo menestymisen edellytykset “hyville” bakteereille ja samanaikaisesti nämä olosuhteet välttävät huonoja bakteereita lisääntymään. Näin tekniikka antaa meille mahdollisuuden säilyttää vihannekset pitempään, helliä makuhermoja ja antaa meille ystävällisiä terveitä bakteereja, jotka tekevät suolemme onnelliseksi. Työpajan järjestää meksikolainen suunnittelija Andrea Gilly, joka on kokeillut perinteistä fermentaatiota osana tutkimusta kulttuurin ymmärtämisestä, mutta myös pyrkimyksessä omavaraisuuteen. Tällä hetkellä hän opiskelee Suomessa ja on erikoistunut vaihtoehtoisiin elintarvikejärjestelmiin kaupungeissa sekä tulevaisuuden ruokaturvaan. Andrea tutkii suunnittelijan näkökulmasta miten ihmiset ovat yhteydessä elintarvikkeisiin ja luonnonympäristöön. Hän on myös perustajajäsen Cananis Fermento -ryhmässä, joka kokoontuu kuukausittain tutkimaan ja oppimaan erilaisia ​​vanhoja ja uusia elintarvikkeiden säilyttämisen tekniikoita, kuten fermentaatiota. Työpaja vain englanniksi!

 


HAPANJUURILEIPÄTYÖPAJA 18-18:30
//SOURDOUGH BREAD WORKSHOP
with Michael Aston 

Note! Workshop will be held in English!

Tervetuloa tutustumaan artesaanihapanjuurileivän alkeisiin! Michael Aston on tanskalaissyntyinen valokuvaaja, tunnelmataiteilija ja käsityöläisleipuri, joka pyörittää – ja jossain mielessä itse on – “Venetsia-tunnelmaa” Lapinlahden puistossa entisen mielisairaalan takana. Venetsia-talo toimi leipomona ja pesulana vuosisadan ajan. Talon vanha puusepän työpaja toimii nykyisellään kaikkien aistien tilana, kun se yhdistää taiteen, muotoilun ja maalaisjärjen. Leipomo, ruokapaikka, työpajat ja kuratoitu tunnelma ovat ainutlaatuisessa symbioosissa Lapinlahden lähteellä, kulttuuri- ja mielenterveysprojektissa. Tämä on kuulema paikka joka täytyy itse kokea sitä ymmärtääkseen!

// Welcome to an introduction of artisanal sourdough bread! Michael Aston is a Danish born photographer, ambient artist and artisan baker who runs and in some sense is the ‘Venice Ambience’ in the Lapinlahti park behind the former mental hospital. The Venetsia house was serving as a bakery and laundry for a century, and the old carpenters workshop is now a space for all senses through its combination of art, design and good old common sense. Bakery, eatery, workshops and curated ambience in a unique symbiosis with the Lapinlahden Lähde – cultural and mental health project – that really has to be experienced to be understood.

Facebook pages in the making (työn alla)
facebook.com/Venetsia-Ambience

TASTING OF THE SOURDOUGH BREAD 16-18
// HAPANJUURILEIVÄN MAISTATUS 

Michael Aston Tapahtuman Info-kahvilalla pääsee esimakuun Michaelin hapanjuurileivästä jo aiemmin samana päivänä. 20% tuotosta menee Dodon varainkeruuseen kattamaan tapahtumasta syntyviä kuluja. Tervetuloa!

// Michael will be serving tastings and selling the bread earlier during the day at the event Info-café. 20% of the sales will go to event fundraising to cover some expenses. Welcome!


PYKÄLÄ RY PANEELIKESKUSTELU:
Tiukkaa keskustelua ympäristöoikeuden haasteista 16-17
// PANEL DISCUSSION
Challenges in Finnish environmental law

Osana tilaisuutta järjestämme paneelikeskustelun keskeisimmistä ympäristöoikeudellisista ongelmista yhteiskunnassa yhdessä Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan tiedekuntajärjestö Pykälä ry:n kanssa. Paneeli käsittelee kulttuurisen, sosiaalisen, ekologisen ja taloudellisen kestävyyden samanarvoisuuden aiheuttamia haasteita ja sitä kuinka näitä voitaisiin ratkaista. Olemme kutsuneet tilaisuuteen puhujiksi ympäristöoikeuden parissa vaikuttavia ja työskenteleviä ammattilaisia esimerkiksi tutkimuksen ja politiikan saralta.

Vahvistuneita keskustelijoita:
Pasi Kallio (ympäristöjuristi, Suomen luonnonsuojeluliitto)
Antti-Ilari Partanen (erikoistutkija, Ilmatieteenlaitos)
Johanna Karimäki (Vihreät)
Antti Belinskij (tutkimusprofessori, Suomen Ympäristökeskus)

// Panel discussion about the most critical challenges in environmental law in Finland and how it affects our society. Panel is also translated freely by our volunteer Havu from the audience. Welcome to join!

 

 


LÖYLYJOOGA 17-17:30 CANCELLED due to illness!
// HEAT YOGA
with Jepa Pihlainen

Tervetuloa hikoilemaan ja huoltamaan kehoa Kääntöpöydän yläkerran saunaan! Kääntiksen kesäjoogat päättyvät kuumalla ja erityisen rentouttavalla tavalla – joogaamme yläkerran miedossa saunassa puolen tunnin ajan. Saunan koon takia mukaan mahtuu enintään kymmenen ensimmäistä tulijaa – saavu siis ajoissa! Joogaharjoituksen vetää tuttuun tapaan joogaohjaaja Jepa Pihlainen. Mukaan tarvitset ISON vesipullon, pyyhkeen ja mukavat uikkarit/jumppatrikoot teknistä kangasta. Jooga on ilmainen.

// Welcome to sweat out bodily aches and tensions at the sauna of Turntable! Summer yoga season ends in a hot, sweaty and extra relaxing way – we’ll breathe through our yoga in a mild sauna for half an hour. The space is limited – only max. 10 first yogis will fit it: be in time and grab your place! The yoga is taught by Jepa Pihlainen. Dress in comfy swimming suit / fitness top and shorts made with moisture-wicking material, remember to take with a BIG bottle of water and a towel. Yoga doesn’t cost anything.

 

 


LÖYLYSEREMONIA 17:30-18 + 18:30-19:00
//HEAT CEREMONY

with Andrea Reuter

Tule nauttimaan saunasessiosta saunameisteri Andrean kanssa. Puolen tunnin aikana tulette kokemaan ainutlaatuisen sekoituksen suomalaisesta ja saksalaisesta saunarituaalista mihin kuuluu aufguss (löylyrituaali), vihtahieronta ja pulahdus ghettoaltaaseen. Sessioon mahtuu 8 ihmistä. Saa pitää uimapukua päällä, mutta suositaan alastomuutta. Sessiot alkavat klo 17:30 ja 18:30.

// Come enjoy a sauna session with sauna master Andrea! During half an hour we will experience a unique mix of rituals comprising the Finnish birch massage and German “aufguss” followed by a dip in Turntables ghetto pool. One round of a session can accommodate up to 8 people, and they start at 17:30 and 18:30. You are welcome to keep your swimsuit on but the session will be best enjoyed in Finnish sauna style that’s nude.


FOODPRINTWEEK 14-14:30
with Anette Tuomainen, Oona Poutiainen ja Ella Tolonen

Kuinka paljon Helsinki onnistuu pienentämään ruokajalanjälkeään yhdessä viikossa?
Dodon delegaatio SITRA:n Maapalloliigassa kertoo ensi vuoden kampanjastaan ja haastaa yleisön ympäristöystävälliseen ruokavalioon. Esityksen ja työpajan pitää Anette Tuomainen, Oona Poutiainen ja Ella Tolonen.

// How much Helsinki succeeds in reducing its food carbon footprint in one week? Dodo’s delegation at SITRA’s Earth League tells of its campaign next year and how they will challenge Helsinki. The presentation and workshop will include Anette Tuomainen, Oona Poutiainen and Ella Tolonen.

https://www.sitra.fi/hankkeet/maapalloliiga/

 


RUNOILIJAN VASTAANOTTO 14-16
with Vinski Valos

A Poet’s Reception Improrunoilija Vinski Valos eli the Sidewalk Scribe on saapunut Berliinistä toteuttamaan vanhan kunnon kotikaupunkinsa runotoiveet suomeksi tai englanniksi! Anna aihe tai kerro itsestäsi, istahda, ja seuraa runoilijamme sormien viuhetta kirjoituskoneensa näppäimistöllä. Vapaata lahjoitusta vastaan saat mukaasi valmiin marmoripaperille tyypatun sanatuotoksen.

// The on-the-spot poet Vinski Valos aka the Sidewalk Scribe has hit town from Berlin to grant good ol’ Helsinki’s poetic wishes, in English or Finnish. Give a subject or a word or two about yourself, plump down and see the poet’s fingers dance his typewriter. For an optional donation, you get to keep the finished piece typed on marbled paper, signed, and recited.

Instagram: @sidewalkscribe
www.vinskivalos.com


IMPROPAJA 17-17:30
//IMPRO WORKSHOP
with Sampo Pihlainen

Tervetuloa tekemään helppoja, kevyitä ja energisoivia harjoitteita. Aiempaa kokemusta ei tarvita. Työpajan vetää Dodo-veteraani Sampo Pihlainen.

// Welcome to make easy, light and energizing exercises. No previous experience is needed. The workshop is led by Dodo veteran Sampo Pihlainen.


MINITALON VIHERSEINÄN ISTUTUS 12:15-19
//TINY HOUSE GREEN WALL PLANTING

with Eija Leinonen, Petri Kangassalo, Sauli Kinnunen, Leino Kuuluvainen

‘Dodon minitalon viherseinällä kesän kasvaneet yrtit vaihdetaan uusiin. Kokeile viherseinän hoitoa ja tutustu sen aktiivikastelujärjestelmään. Samalla voit kerätä seinästä yrttejä ja maistaa viherkatolla kasvaneita mansikoita. Lisäksi voit Harfestin aikana osallistua sisätilojen rakentamiseen ja ilmoittautua Helsinki Design Weekin aikana järjestettävien Minitalomessujen osallistujaksi tai tekijäksi (14-15. syyskuuta).

// The herbs that have been growing on the wall of Dodo’s tiny house will be replaced. Try green wall care and get to know it’s active watering system. You can also pick herbs from the wall and taste strawberries that have been growing on the green roof. Additionally, during HarFest you can take part in building the interior and sign up as a participant or volunteer in the Tiny House Fair that will be arranged during the Helsinki Design Week (September 14-15).


MEET THE DODOS 15-16
with Tehilah Auramo, Anna Suonsyrjä, Hanna Tammisto, Meri Lundahl, Lasse Tarkiainen, Petri Kangassalo, Simone Maxand

Juodaan teetä ja käydään keskustelua dodoismista; kaupunkiviljelystä, kaupunkisuunnittelusta, vertaisoppimisesta ja ruoasta! Voit kysyä myös dodon aktiiveilta kokemuksia dodosta ja kuinka sinä voit päästä mukaan toimintaan.

// Let’s have a tea and talk about dodoism; urban farming, urban planning, skillsharing and food! You have also opportunity to ask about volunteering at Dodo.

https://kaantopoyta.fi/manifesti/
Dodo.org
ratapihavisio.fi


kuva: Kaisa Viitanen

 


POETRY READING 14:45-15
with 
Aino-Kaisa Huusko

Runoja kasvihuoneella! Aino-Kaisa Huuskon esityksen teemoina ovat luonto, vaihtuvan ympäristön ja notkean identiteetin vuorovaikutus sekä sen tuomat haasteet. Runojen ääni on helpostilähestyttävän jutusteleva, joka juontaa arkikokemuksen voimakkaasta läsnäolosta. Aino-Kaisa on kolmikielinen (FI/ENG/ES) lavarunoaktiivi, jonka runoutta on usein luonnehdittu New York School Poetsien henkeä muistuttavaksi. Hän on valmistunut runojen kirjoittamisen maisteriksi Kingstonin yliopistosta (UK) 2012 ja julkaissut runojaan sekä Englannissa että Kolumbiassa. Nykyään hän toimii Helsinki Poetry Connectionin tuottajana ja hallituksen varajäsenenä.

// Aino-Kaisa Huusko performs her poetry in the greenhouse! Themes of her performance revolve around nature, interaction between the ever-changing environment and fluid identity, as well as the challenges it brings. The style of her poems is casual and transparent resulting from a strong presence of everyday. Aino-Kaisa is a tri-lingual (FI/ENG/ES) spoken word poet whose poems are often described to resemble the New York School Poets´ spirit. She has MA in writing poetry from Kingston University (UK, 2012) and she has published her poems both in England and Colombia. Nowadays she works as a producer and vice-member of the board of Helsinki Poetry Connection.

https://ainohuusko.wixsite.com/poetry


RECLAIM THE FIELDS FINLAND 18-19
with Havu Laakso ja Luisa-Claudia Sovijärvi

Reclaim the Fields Finland -työryhmän perustajat Havu Laakso ja Luisa-Claudia Sovijärvi pitävät esitelmän kansainvälisestä Reclaim the Fields (RtF) -verkostosta sekä vasta perustetusta Suomen omasta työryhmästä. Esitelmän jälkeen on vapaamuotoinen keskustelu, jossa pohdimme minkälaista toimintaa Reclaim the Fields Finland -työryhmä voisi tehdä ja millä eri tavoilla toimintaan voi päästä mukaan. Tapahtuman ajan pystyssä on koju, josta löytyy RtF:n kuulumisista tiedottavia juuri ilmestyneitä Bulletin-lehtisiä. RtF on kansainvälinen verkosto ihmisiä ja yhteisöjä, jotka haluavat ottaa itse vallan ruokansa tuotannosta. Tarkoituksena on luoda vaihtoehtoja kapitalismille yhteisöllisten, autonomisten ja aitoihin tarpeisiin pohjautuvien pienen mittakaavan tuotantojen kautta. RtF pistää teorian käytäntöön yhdistäen paikallista toimintaa suurempaan poliittiseen kamppailuun.

Havu Laakso on aktivisti, joka totesi tämän vuoden RtF-leirille osallistuttuaan, että konsepti olisi syytä tuoda myös Suomeen. Luisa-Claudia Sovijärvi on myös valokuvia ottava kirjailija, joka katsoo tehtäväkseen maailmassa työstäkieltäytymisen ja kapitalismille vaihtoehtoisten elämänmuotojen edistämisen.

// The establishers of Reclaim the Fields Finland -working group, Havu Laakso and Luisa-Claudia Sovijärvi, are keeping a presentation of the international RtF network and of the newly established Finland’s own working group. After the presentation there is an informal discussion, where we think about the ways of action that the group could do and in what ways you can participate. During the event there will be also a stand, where you can find freshly published Bulletin-booklets that inform about RtF’s news. Reclaim the Fields is an international network of people and communities who want to take back control over food production. The aim is to create alternatives to capitalism through  cooperative, collective, autonomous, real-needs-oriented, small-scale production and initiatives. RtF puts theory into practice linking local action with larger political struggles.

Havu Laakso is an activist, who decided after participating in this years RtF camp, that it would be good to bring the concept to Finland too. Luisa-Claudia Sovijärvi is an author who also takes photographs, and who sees as their mission in the world refusing the wage slavery and seeking forms of life alternative to capitalism.

 


EKOKYLÄT 18-18:30
with Soile Koskinen

GEN (Global Ecovillage Network) on maailmanlaajuinen verkosto, joka yhdistää ja tuo esiin kestävän kehityksen yhteisöjä ja käytännön projekteja. Pelaamme luovasti ekokyläverkoston korteilla ja jaamme ajatuksia kokonaisvaltaisesta kestävyydestä.

// Global Ecovillage Network (GEN) is a web of organisations connecting and promoting sustainable communities and hands-on projects across six continents. We will play with the GEN Ecovillage Design cards, exploring holistic sustainability and whole-systems design.


SAVIRUUKKUTYÖPAJA 13-15
with Mari Vaara

Savityöpaja! Muovaillaan savesta käsinrakennustekniikoita käyttäen kukkaruukku. Työpajassa pääset muovailemaan yhden noin 15cmx15cm kokoisen kukkaruukun makkaratekniikalla. Aiempi kokemus ei tarpeen. Käytämme kotimaista, valkoista kivitavarasavea. Työpajan jälkeen ruukut poltetaan. Ruukut ovat valmiit noin kolmen viikon jälkeen työpajasta. Työpaja maksaa 10€ per osallistuja, ja liput saa ostaa ennakkoon Holvin verkkokaupasta: https://holvi.com/shop/dodo-kauppa/product/6164f4f8921b293844aa9e491e77e18d/

// Clay worshop! Let’s make ceramic flower pots using hand-building techniques. In the workshop you can make one 15cmx15cm pot using the coiling technique. No need for former experience. We’ll use white, finnish stoneware clay. After the workshop the pots go to ceramic owen. The pots will be ready after three weeks. The workshop will be held by Mari Vaara. Workshop costs 10€ per participants, and tickets can be bought at Holvi webstore (link above).


VEGAN RESTAURANT 16-21
with Edith Keto

Edith Keto on kokki, joka tekee kasviksista hedonismia lautasellesi. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Roots-kahvilassa, Villd-huippukokki Ossi Palonevan kanssa ja startannut Kolon vegaanibrunssit.

// Edith Keto is a chef who serves hedonism made out of plants. Previously she has cooked at Roots Helsinki with top chef Ossi from Villld and started the vegan brunches of cafe Kolo.

Sourdough sandwich/Hapanjuurileipä 5 € (V)
Oat pizza/Kaurapizza 7 € (V, GF upon request!)
Kaleslaw/Lehtikaali-coleslaw 2 € (V, GF)
Apple sorbet and granola/Omenasorbettia ja granolaa 4 € (V, GF)


HEDONISTINEN RUOKATULEVAISUUS 14:30-14:45
//HEDONISTIC FOOD FUTURES
with Edith Keto

Puheenvuoro tapahtuman pääkokilta. Mitä yhteistä on nautinnolla ja kestävällä ruokavaliolla?

// Short talk by the event’s main chef. What is the common ground in enjoyment and sustainable diet?


OPEN STUDIO 12-19
// AVOIMET OVET TAITEILIJAN STUDIOON 
with Hanne Juga

Hanne Juga (s. 1961) asuu ja työskentelee Helsingissä.  Pasilan veturitalleille hän tuli jo 90-luvulla, ja on kiertänyt kompleksissa tilanteen ja tilan tarpeen mukaan. Juga on suorittanut täydentävinä opintoina kuvataiteen ammattikorkeakoulututkinnon Lahden Taideinstituutissa.

Juga näkee aiheet maalauksiinsa maisemasta, etenkin vesien ääreltä.  Maiseman näkemisestä valmiiksi maalaukseksi liittyy paljon valintoja kiinnostavista tai liikuttavista havainnoista. Merkityksellistä on myös se, mitä jättää maalaamatta. Tyhjä tila.   Mitä maisemassa on ollut tai mitä siellä voisi olla? Materiaaleja, esimerkiksi puuta, metallia ja muovia, hän käyttää vaihtelevasti etenkin maalausten pohjana, ja lisäksi työstää teoksia öljyväreillä ja lakan ja pigmentin seoksilla. Juga maalaa välillä jyrkkää grafiikkamaista kontrastia ja välillä liki näkymättömiä, vain varjoina esiintyviä häiveitä kutsuen katsojan kanssaan vesien äärelle ja lumoutumaan  välkkeestä, heijastuksista ja tapahtumista.

Juga on toiminut lavastemaalarina pääasiallisesti televisiossa vuodesta 1985 alkaen, ja on sittemmin siirtynyt työskentelemään ensisijaisesti kuvataiteilijana. Juga on asettanut töitään esille 90-luvun lopulta lähtien sekä yksityis- että ryhmänäyttelyissä,  pääkaupunkiuseudun lisäksi muualla Suomessa ja ulkomailla. Hän myös työskentelee mielellään ulkomailla residensseissä ja symposiumeissa. Taiteilijajärjestöissä Juga on toiminut luottamustehtävissä, mm STS:n edustajiston puheenjohtajana ja Taidemaalariliiton hallituksen jäsenenä.

// Hanne Juga (born in 1961) lives and works in Helsinki. She’s been working at Pasila’s old rail yard since the 90’s. Juga finds her subjects from landscapes and around water. It is also Important to focus on what she leaves unpainted, the empty space. How’s the landscape been in the past and what could happen there? At times Juga paints radical graphic-like contrasts and sometimes almost invisible shadows which invite the viewer to the water to be enchanted from its’ sparkles and reflections.

She studied at Lahti’s Institute of Arts and has worked as a set painter in TV since 1985 but later in her career she has primary worked as a visual artist. She has taken part in numerous solo and group exhibitions in Finland and abroad. She has had various positions of responsibilities in art associations such as working as a chairman of the STS (The Artists’ Association of Finland) and a board member of Finnish Painters’ Union.


MUSIC GARDEN 7pm>

AINON 19-20

AINON on sellisti-säveltäjä Aino juutilaisen vuonna 2017 perustama helsinkiläinen yhtye, jonka musiikissa on vaikutteita jazzista, nykymusiikista ja klassisesta musiikista. Musiikki on osittain improvisoitua ja osittain sävellettyä juuri tälle instrumentaatiolle ja näille ainutlaatuisille muusikoille. Jokaisen persoonallisuus saa tilaa musiikillisella matkalla läpi vaihtuvien tunnelmien ja ajan kerrostumien. AINONin musiikki on omaleimaista ja sitä onkin vaikea sijoittaa mihinkään olemassa olevaan genreen. AINON yhdistelee asioita vapaasti assosioiden ja tavoittaa kuuntelijan leikkisyydellään. Muun muassa Morton Feldman, Oliver Messiaen, Hildegaard von Bingen and Craig Taborn ovat toimineet inspiraation lähteenä Juutilaisen sävellyksille. Tuoreudestaan huolimatta AINON on saanut paljon kehuja soinnistaan, energisyydestään ja muuntautumiskyvystään.

// AINON is a Helsinki based group founded by cellist-composer Aino Juutilainen in 2017. The music is partly improvised and partly composed for these specific players. The compositions are influenced by jazz, contemporary music and classical music. The personality of each player is let to shine through different atmospheres and layers of time. AINON’s music is unique and it’s hard to put into any existing genre. AINON combines ideas associating freely and reaches the listener with its playfulness. Morton Feldman, Oliver Messiaen, Hildegaard von Bingen and Craig Taborn among others have inspired Juutilainen and affected AINON’s music. The band has got positive feedback from it’s special sound, energy and skill to transform.

Aino Juutilainen – sello / viola da gamba / sävellys
Satu-Maija Aalto – viulu / alttoviulu
Suvi Linnovaara – saksofonit / klarinetti
Joonas Leppänen – rummut

https://www.facebook.com/AINONmusic/


SÖPÖT LUUT (ENT. ORGANIC COTTON BEAT) 20-21

Deathfolkkia Järvenpäästä. Kuolema tulee, ei haittaa.
// Death folk from Järvenpää. Death comes, I don’t care.

Ida Niemi – Laulu ja kitara // vocals and guitar
Jemina Knuutinen – Laulu, mandoliini ja kitara // vocals, mandolin, guitar
Oona Uhlgren – Rummut // drums
Elina Rahikainen – Basso ja taustalaulu // bass and backing vocals

https://soundcloud.com/user-742470912/blargh
facebook.com/pg/organiccottonbeat/
instagram.com/organiccottonbeat/
https://www.youtube.com/watch?v=H7KM8hI0d5U


JUURISÄHKÖ 21-22

Jussi Kalevi, Mikko Heikinpoika, Henry Ihmineläin Juurisähkö sulauttaa yhteen ikiaikaisia alkuääniä ja nykypäivän elektroniikkaa. Yhtyeen äänimaisemat rakentuvat syvästä kurkkulaulusta, mantramaisista hokemista, didgeridoosta, kirjavista rumpurytmeistä, hypnoottisesta luupperoinnista ja nyrjäyttävästä ääniaaltomankeloinnista.

// Juurisähkö unifies ancient roots with modern live electronics, forming aural landscapes that are brought to life through deep throat singing, mantras, didgeridoo, a variety of drums, percussions and rattles, and mesmerizing looping combined with twisted audio warping.

facebook.com/juurisahko
https://www.youtube.com/watch?v=D46cG6sqS4A


TUOMO VÄÄNÄNEN (LJUDVERKET) 23-00

Tuomo Väänänen on helsinkiläinen muusikko ja tuottaja, jonka soitteissa synteettiset äänimaisemat yhdistyvät tunnelmallisiin kenttä-äänityksiin ja retrofuturistisen kotistudiotekniikan tarjoamiin lukuisiin mahdollisuuksiin tehdä kaikki väärin. Dub, tekno ja ambient ovat määreitä, joita kuuntelija voi Tuomon musiikkiin liittää. Artisti itse toivoo voivansa liikkua näiden raja-aitojen yli vapaasti, niitä kuitenkaan tarkoitushakuisesti kaatamatta tai muutenkaan liiallista hämmennystä aiheuttamatta.

// Tuomo Väänänen is a musician based in Helsinki, Finland. His mysterious brand of jazzy ambient techno is full of hissing, buzzing and droning noises that completely envelop the listener in a dreamlike web. Sometimes the tunes are built around a grid-like temporal structure, sometimes they flow freely in the space and around the audience. Tuomo is also part of Ljudverket, which is a small record label and a collective of like-minded musicians.

www.soundcloud.com/tvaa
www.facebook.com/tuomovaa
www.instagram.com/tvaanane

 


GOODIEPAL & PALS 22-23
+ Documentary The Goodiepal Equation 00-02!

// Goodiepal & Pals on aktivistinen pakolaisorganisaatio naamioituna nyky-tek n’ roll bändiksi! Bändiä johtaa färsaarelainen temppumestari Goodiepal. Heidän albuminsa “Pro Monarkistisk Extratone” paljastaa heidän poliittista agendaansa lyriikoiden kautta kuten: “EU maksaa turkkilaisille portinvartioille”, “Välimeri on liian kylmä, veneet ovat liian täynnä”, “Turkish Airlines lennättää lapsia Afganistaniin”. Kannattaa kuunnella tarkkaan sillä tämä LP sisältää myös neuvoja arkipäivän aktivismiin. Bändi asustaa Serbiassa eikä häpeile pyytää keikkaliksaa konserteistaan sillä jokainen penni laitetaan menemään suoraan Serbian pakoilaisapuun. Yhtye on kiertänyt aktiivisesti jo kolme ja puoli vuotta Euroopassa.

Keikan jälkeen katsomme bändistä kertova dokumentin “The Goodiepal Equation” !

// GP&PLS (Goodiepal & Pals) is a activist refugee organisation disguised as a contemporary Tek n’ Roll-Band – conducted by Faroese-master trickster: The Goodiepal. Their 2017 album “Pro Monarkistisk Extratone” reveals their political agenda through lyrics like “the European Union buys Turkish gatekeepers”, “the Mediterranean is too cold, the boats are overcrowded”, “Turkish Airlines flies children to Afghanistan”. The LP includes instructions and calls for everyday activism.

The band lives in Novi Beograd in Serbia & is by No means not sad to ask for fees for concerts or events since every Euro the band makes gos straight back to Serbia and refugee aid… The band have been active for 3 1/2 year and has toured Europe intensively.”

After the garden gig we are also gonna watch band’s documentary The Goodiepal Equation!

bandcamp.com/album/100-n-stek-rligheds-tek-radio

 

THE GOODIEPAL EQUATION documentary film 00-02

The film follows Goodiepal (real name Kristian Parl Bjørn Vester, b. 1974–76), a Danish musician, performance artist, lecturer and activist operating on the fringes of society. Goodiepal rides thousands of kilometres on a self-built bicycle that he uses to power his shows. He has released a record with a genuine 500-krone banknote embedded in the vinyl – priced at 250 kroner. Goodiepal has put together an exhibition for the National Museum of Denmark comprising all his material possessions, and he creates his art outside of customary institutions and norms.

Director: Sami Sänpäkkilä
Editor: Eeva Tuomi
Producer: Harri Sippola / Moderni Kanuuna
Length: 71 min

 


NAVIGATION TIPS

Kääntöpöytä/ Turntable
Veturitallinkuja (inner yard next to the train tracks)
Pasila, Helsinki

The venue is located in east Pasila next to the train tracks, south from Pasila train station.We recommend arriving by feet, by bike or by public transport. The venue is accessible by wheelchair.

HarFest // timetable and FB event

 


Yhteistyössä:

TAAKI Helsinki / sound systems // taaki.fi
Raikastamo / juice & lemonades backstage // raikastamo.fi
Pykälä ry / panel discussion // pykala.fi
Ruohonjuuri oy / discounts & wastefood // ruohonjuuri.fi
HOK-Elanto / wastefood // hok-elanto.fi
Septaria / clay pot burning // septaria.fi

Esiintymään tai vapaaehtoiseksi // program or volunteer interest?
> Please contact tehi@dodo.org or anna@dodo.org

Emme hyväksy tapahtumassa minkäänlaista syrjintää.
// No discrimination or harrashment is allowed.
#kääntöpöytä #foodrevolution #postconsumeristculture #harfest

Dodo’s Instagram Kääntöpöytä //Turntable on Facebook
Bitnami